Hoe verlof voor oproepkrachten verwerken?

Hoe bouwen oproepkrachten verlof op? Dit kan afwijken per bedrijf. Bij sommige bedrijven zit verlof in een soort all-in tarief. Dat scheelt een hoop administratie. Het uurloon van een oproepkracht is dan al verhoogd met een bedrag dat gelijk staat aan de vakantiedagen. Maar er zijn ook bedrijven die voor oproepkrachten vakantie-uren opbouwen op basis van gewerkte uren.

Voor deze laatste situatie kun je onderstaande werkinstructie gebruiken. De meeste velden kun je invullen, zoals bij de andere medewerkers. De afwijkingen zie je hieronder.

Instellen aantal vrije uren oproepkrachten

Wanneer oproepkrachten de verlof-uren opbouwen op basis van de gewerkte uren, wil je het saldo verlofuren wel tonen in dagen. Daarom geef je bij de basisgegevens van een medewerker wel op hoe je het aantal verlofuren wilt terugrekenen naar verlofdagen.

 • Bij de werkweek geef je het aantal uren per dag op dat je wilt dat de verlofregistratie software standaard vult wanneer een oproepkracht een dag vrij wil nemen. Let op: dit is puur het aantal uren dat wordt voorgesteld, bij de verlofaanvraag kun je dat aantal altijd wijzigen
 • Bij >> Uren per dag geef je op hoeveel uren je wilt dat als één dag wordt gezien. Voor het tonen van het aantal dagen dat een oproepkracht nog heeft zal het aantal verlofuren van een oproepkracht worden gedeeld door deze waarde. Wanneer iemand 40 uur nog vrij heeft en bij Uren per dag staat 8 dan zal bij het aantal vrije dagen 5 worden getoond (40 / 8 = 5 )

Geen opbouw voor oproepkrachten

Bij de stamgegevens van oproepkrachten voer je geen dagen in voor het jaarlijkse verlof. Zo zorg je ervoor dat bij de opbouw verlofdagen de oproepkrachten niet automatisch vakantiedagen krijgen bijgeboekt.

Instellen opbouw verlof oproepkrachten

 1. Ga naar beheer >> medewerker

 2. Selecteer tab >> verlof

  Verlofdagen oproepkrachten

 3. Vul overal waarde nul in

  Zo wordt er geen opbouw berekend bij een nieuw jaar
  Berekening verlofdagen oproepkrachten

 4. Bevestig door op >> Opslaan te klikken

  bevestigen verlofdagen oproepkrachten