Nieuwe medewerker invoegen

Wanneer een nieuwe medewerker wordt toegevoegd aan de verlofregistratie zijn er een aantal situaties die van toepassing kunnen zijn.

Medewerker komt gedurende jaar in dienst

Wanneer een medewerker op bijvoorbeeld 01-04-2023 in dienst komt, maak je een nieuwe medewerker aan in de verlofregistratie zoals je gewend bent. Hoe je een medewerker aanmaakt staat beschreven bij beheren medewerkers in de verlofregistratie.

Koppelen medewerker aan licentie

Wanneer een medewerker is ingevoerd, is deze nog niet aan je licentie gekoppeld. Dit moet je nog wel doen, zodat de medewerker actief wordt.

Een medewerker activeren in online verlofregistratie

Wanneer de medewerker is gekoppeld aan de licentie van je verlofregistratie staat er een vinkje bij Verlof. Hoe je een medewerker koppelt aan de licentie staat beschreven op >> instructie verlofregistratie activeren.

Actieve medewerkers in verlofregistratie

Afwijkende inrichting bij later in dienst

Veld in dienst

In de verlofregistratie kun je bij een medewerker invullen wanneer deze in dienst is gekomen

Bij een medewerker kun je invullen wanneer deze in dienst is gekomen. Wanneer dit veld is ingevuld, wordt bij het berekenen van de opbouw het aantal uren naar rato berekend.

Verlofdagen bij medewerker tijdens jaar in dienst

Op het tabblad verlof geef je het aantal verlofuren wat iemand op jaarbasis heeft. Wanneer iemand op bijvoorbeeld 04-04-2023 in dienst komt, geef je bij de stamgegevens het aantal vakantie-uren op die voor een heel gelden.

Volg onderstaande stappen uit

 1. Open de verlofregistratie

  Mocht je nog ingelogd zijn dan is het handig om even uit te loggen en opnieuw in te loggen in de verlofregistratie software.
  Verlofregistratie inloggen online verlof

 2. Voorstel opbouw door verlofregistratiesoftware openen

  Bij het opstarten signaleert de software dat er voor de medewerker (of meer) nog geen opbouwmutaties in het systeem zitten voor het actieve boekjaar. De vraag wordt gesteld of je deze wil laten berekenen. Kies hier voor >> Ja
  Verlofregistratie opbouw en rechten per jaar

 3. Berekening verlofuren

  Easy Office verlofregistratie rekent het aantal wettelijke en bovenwettelijke dagen uit. In ons voorbeeld komt deze medewerker op 01-04-2023 in dienst en heeft dus recht op 150,68 uur. Dit zijn 120,55 wettelijke verlofuren en 30,13 bovenwettelijke verlofuren
  Hoe wettelijke en bovenwettelijke verlofdagen worden berekend in verlofregistratie berekent aan

 4. Verwerken van de mutaties

  Door op verwerken te klikken wordt van deze berekening twee opbouw mutaties aangemaakt voor de opbouw van de verlofdagen/uren.

  Verwerken wettelijk verlof

 5. Controleren en/of wijzigen opbouw mutaties

  Na het verwerken van de opbouw mutaties, zijn deze zichtbaar bij transacties. Je kunt deze mocht er toch nog iets fout zijn gegaan wijzigen door op het potloodje onder bewerk te klikken
  Verlofregistratie dagen wijzigen

 6. Berekenen opbouw verlofdagen

  Het berekenen van de opbouw wettelijke en bovenwettelijk kun je ook handmatig doen. Hiervoor hebben wij een gratis verlofdagenberekenaar beschikbaar
  Wettelijk en bovenwettelijk verlof berekenen